top of page

BIG BUD 747 - Největší provozuschopný traktor

Big Bud 747 je neuvěřitelně ohromující a monumentální traktor, který se stal jedním z největších a nejmocnějších zemědělských strojů na světě. Jeho jméno je samozřejmě odvozeno od obrovského rozličí, které nese, a zaslouženě získal kultovní status mezi fanoušky traktorů. Přečtěte si tento článek a dozvíte se spoustu zajímavostí o tomto ohromném zemědělském obraze.



  1. Historie Big Bud 747: Big Bud 747 byl vyroben v roce 1977 ve Spojených státech amerických v Montaně. Jeho výrobce, společnost Northern Manufacturing Company, vytvořil tento obří traktor speciálně pro obdělávání rozsáhlých polí s vysokou efektivitou.

  2. Rozměry a váha: Big Bud 747 je skutečně obrovský. Měří přes 8,2 metru na délku, 6,1 metru na výšku a 8,7 metru na šířku. Překvapivě váží více než 50 tun, což odpovídá hmotnosti průměrného osobního letadla.

  3. Výkon a pohon: Tento traktor je poháněn monstrózním motorem Detroit Diesel o výkonu 760 koní. Jeho objem činí 16,5 litru a má 8 válců. Díky tomuto výkonu je Big Bud 747 schopen tahat až 11000 litrů paliva a projíždět rozsáhlé pole s lehkostí.

  4. Gigantické pneumatiky: K neuvěřitelným rozměrům traktoru Big Bud 747 přispívají také jeho obrovské pneumatiky. Jsou vysoké 2,4 metru a široké 1,7 metru. Tato gigantická kola mu umožňují snadno se pohybovat přes nerovnosti..

  5. Kapacita nádrže na palivo: Big Bud 747 může nést až 7574 litrů paliva. To je nezbytné, protože tento obří traktor byl navržen tak, aby mohl pracovat nepřetržitě po dlouhou dobu bez nutnosti častého tankování.

  6. Nejširší obdělávací plocha: Traktor Big Bud 747 je vybaven gigantickým pluhem, který má šířku přes 11 metrů. To znamená, že jedním průjezdem je schopen obdělat pole o ploše větší než jeden fotbalový stadion.

  7. Výroba Big Bud 747: Vyrobit traktor tohoto rozměru a výkonu bylo značně náročné. Kromě samotné konstrukce bylo potřeba vyvinout speciální závaží, které by mu zajistilo stabilitu při práci. Výroba Big Bud 747 byla ukončena v roce 1978, ale traktor se stal legendou mezi zemědělci po celém světě.

  8. Využití Big Bud 747: Hlavním účelem Big Bud 747 bylo obdělávání rozsáhlých polí a sklizně na velkých farmách. Díky svému obrovskému výkonu byl schopen snížit čas a náklady potřebné k vykonání práce. Dnes je však Big Bud 747 také často využíván jako atrakce na různých zemědělských výstavách a festivalech.

  9. Druhý největší traktor: Big Bud 747 je považován za druhý největší traktor na světě. První místo zaujímá traktor s názvem "Big Roy" vyrobený také společností Big Bud v roce 1977. Big Roy však již není provozuschopný a Big Bud 747 tak drží titul největšího fungujícího traktoru.

  10. Popularita Big Bud 747: Díky své velikosti, výkonu a unikátnímu vzhledu si Big Bud 747 získal velkou popularitu. Stal se ikonou mezi fanoušky traktorů a zemědělské techniky. Existuje mnoho webových stránek, fór a sociálních skupin věnovaných právě Big Bud 747, kde lidé sdílejí své zážitky, fotky a informace.

Traktor Big Bud 747 je jedinečným zemědělským strojem, který dokázal zlomit hranice velikosti a výkonu. Jeho impozantní rozměry, síla a schopnost obdělávat rozsáhlá pole ho činí skutečnou legendou mezi traktory.



75 zobrazení

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page